"Healing Hearts Together / Együtt gyógyul a szívünk" - modellprogram

 

Healing Hearts Together – Együtt gyógyul a szívünk - párkapcsolati csoport szívbetegséggel élőkkel és párjaikkal

A salgótarjáni és a balassagyarmati kurzuson szívbetegséggel élőkkel és párjaikkal dolgoztunk két napon keresztül az érzelemfókuszú párterápia elmélete és módszertana szerint kidolgozott párkapcsolat gazdagító programmal. A „Hold me tight” („Tarts szorosan”) kurzus kifejezetten szívbetegek számára kidolgozott változatát adaptáltuk magyar környezetre. A tematikus bevezetőket a párok kettesben végzett munkája követte, majd a közös csoportbeszélgetésben nyílt lehetőség a tapasztalatok, felismerések megosztására. A párok munkáját a két, párterápiás végzettséggel rendelkező csoportvezető segítette igény esetén. A párkapcsolati program mellett a balassagyarmati és a salgótarjáni kórházban lelkigondozók közreműködésével teszteltük a rendszerszeméletű, kórházi környezetre, szívbetegek számára kidolgozott modellprogramot.

 

 

 

Healing Hearts Together – Együtt gyógyul a szívünk csoportvezetői képzés

A projekt keretében a Szécsényi Krúdy Gyula Művelődési Központban három alkalommal került sor a „Healing Hearts Together – Együtt gyógyul a szívünk” kompetencia és készségfejlesztő képzés lebonyolítására a szívbetegséggel élők és partnereik számára kidolgozott innovatív párkapcsolati modellprogram szakmai támogatása és fenntarthatósága érdekében. A kiképzett csoportvezetők a fenntartási időszakban elsősorban Nógrád megyében, a megyében élő szívbetegek körében tudnak majd a megszerzett képzettségükkel, a modellprogramban kifejlesztett párkapcsolati edukációs csoportos programokat tartani, azonban képesítésük nem korlátozódik a megyére, hanem potenciálisan országos hatókörű a programelem hatóköre. A projektidőszak alatt összesen 15 fő szerezte meg a „Healing Hearts Together – Együtt gyógyul a szívünk csoportvezető” képesítést. 

 

Fejlesztéseink dokumentumai letölthetők az alábbi mappából.

A módszertani anyag és a kutatási protokoll szabadon, míg a kézikönyv és a CD mellékletek jelszóval, melyet az alábbi linken lehet igényelni

https://goo.gl/forms/EgK8yB1ejwaACpw23