Pénzügyek (tájékoztató I. és II. éves hallgatóknak)

Önköltséges hallgatók részére:

A félév megkezdésének feltétele az önköltségi díj befizetése. 

Amennyiben a pénzügyi beállítás határidőre nem készül el, abban az esetben Intézetünk vélelmezi, hogy az összeget teljes egészében a hallgató fizeti meg, az önköltségi díja a hallgató nevére írja ki. Beállítási határidő elmulasztása miatt számla módosítása nem lehetséges.

Amennyiben a képzést az aktuális félévben mégsem kezdi meg, kérjük jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

   Képzési díj

Az önköltség összege a 2018/19/2 félévben

Családtudomány és családterápia MA 2015-2017 évfolyam: 225.000 Ft     

Családtudomány és családterápia MA 2018-2020 évfolyam: 300.000 Ft

Integrált szülő-csecsemő szakirányú: 150.000 Ft

Laktációs szaktanácsadó szakirányú: 118.000 Ft 

Mentálhigiénés lelkigondozó szakirányú: 140.000 Ft    

Mentálhigiéné szakirányú: 180.000 Ft   

Szociális munka MA: 330.000 Ft  

   Befizetési határidő

a "Határidők" menüpontban

     Befizetés módja

 

 

Egyetemünkön csekken vagy készpénzben történő befizetése nem lehetséges.

Az Intézet munkatársa kiírja a fizetendő önköltségi díj összegét, melyről minden esetben számlát készít a hallgató által határidőre beállított "megosztási szabály" alapján.

A befizetést ezt követően a megadott fizetési határidőig szükséges teljesíteni:


     - elektronikus utalással Neptun rendszeren keresztül (bankkártya szükséges hozzá). Ebben az esetben a számla postai megérkezését nem szükséges megvárni, a Neptun rendszerben a "Pénzügyek" menü alatt a kiírt aktív tételnél a "Befizetésre" kattintva átvezet az elektronikus utaláshoz. A legtöbb internetes fizetéshez hasonlóan egy OTP fizetési felület jelenik meg, ahol a szokott módon bankkártyával átutalható az összeg. A befizetés rövid időn belül a Neptun rendszerben "teljesített"-ként megjelenik. 

 vagy


     -hagyományos banki megbízással, ebben az esetben a megjegyzés/közlemény rovatba a hallgató nevét és a számla sorszámát szükséges feltüntetni. A számlát, amely tartalmazza bankszámla számát amelyre az átutalás történik, a hallgatónak Intézetünkben személyesen adjuk át - vagy indokolt esetben a számlán szereplő címre postázzuk.


 

   Befizetés igazolása

A félév megkezdésének feltétele a befizetési bizonylat vagy az átutalásról szóló igazolás fénymásolatának eljuttatása az Intézet Tanulmányi Osztályához a "Határidők és következmények" menüpontban található időpontig.
Az I. évfolyam 1. félévének kivételével megküldhető jó minőségű szkennelt változatban is a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címre is.
Minden esetben jól látható legyen a hallgató neve, a félév, a befizetett összeg - átutalás esetén a számla sorszáma is.

Kérjük az önköltség (képzési díj) befizetésével kapcsolatos feltételek pontos betartását, mivel a Semmelweis Egyetem vonatkozó – alábbiak szerinti – hatályos szabályzati előírásai alapján ezek elmulasztása esetén a felvételt nyert jelentkezővel nem létesíthető hallgatói jogviszony, illetve az érintett nem kezdheti meg tanulmányait.

"A magyar nyelvű költségtérítéses képzésben részt vevő hallgató beiratkozásának illetve a tanulmányok folytatására való bejelentkezés feltétele, hogy a hallgató a kar által – az erre vonatkozóan a hallgatóval kötött megállapodásban – meghatározott költségtérítést, valamint az előírt egyéb díjat és térítést befizesse, és annak hivatalos igazolását bemutassa." [Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat XII. fejezet A magyar nyelvű költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatók egyes jogairól és kötelezettségeiről szóló szabályzat 3. § (4) bekezdése]

 

   Az önköltségi díj befizetéshez szükséges beállítások (megosztási szabály) a NEPTUN rendszerben

Az önköltségi díj  összegét az Intézet munkatársa a Neptun rendszerben kiírja, ezután a hallgató beállíthatja a "megosztási szabályt", vagyis azt, hogy milyen részben fizet magánszemély vagy intézmény.

A BEÁLLÍTÁSOK HATÁRIDEJE: "Határidők és következmények" menüpontban

Első adatrögzítésénél szükséges beállítások:

- Befizető(k) adatainak megadása (partner vagy szervezet)
- Megosztás (új felvétel - itt kerül megadásra minden félévben az önköltség fizetési arányának    partnerhez/szervezeti egységhez rendelése - százalékban megadva)

Második félévtől történő beállítások:

Amennyiben a számlázási cím a korábbihoz képest nem változik, csak a "Pénzügyek-Beállítások-Megosztás" menüpont alatt kell elvégezni az "Új felvételt" az aktuális félévhez vagyis azt, hogy ki milyen részben, milyen módon fizeti az önköltséget.

A megkapott Neptun azonosítóval való belépést követően az önköltség összegének kiírása előtt szükséges beállítások lépései:


1. Cím megadása

Mindenki aki a saját nevére kér számlát, ill.  (rész- vagy teljes összeg esetében is)

Saját adatok – Elérhetőségek – Címek – Új felvétel – Cím típusa (legördülő menüből) – Számlázási cím (kitöltendő – számlára kerülő saját név és cím)


2. Befizető adatainak felvitele

2.1) Aki saját maga fizeti: (rész- vagy teljes összeg esetében is)

Pénzügyek - Beállítások -  Partnerek – Új partner

(saját név, vagy ha más magánszemély fizeti, az illető neve – kivéve, ha adószámmal rendelkező magánszemély, ekkor a Szervezetek-hez kell felvinni!)

2.2) Akinek munkahelye vagy egyéb szervezet fizeti: (rész- vagy teljes összeg esetében is)

Pénzügyek – Beállítások - Szervezetek – Új saját szervezet… kiválasztható a felsoroltak közül, vagy fel kell vinni (pontos cím, adószám megadásával)


3. Megosztási szabály (itt kell megadni, hogy részben vagy egészben ki fizeti a tandíjat - az előző pontoknál felvitt adatok alapján) 

3.1) aki saját maga fizeti:

Pénzügyek – Beállítások - Megosztás – Új felvétel – Félév kiválasztása – Érték típusánál (legördülő menüből kiválasztani) Százalék számszerű megadása (NEM az önköltség összege) - átutalásos fizetési mód esetén be kell jelölni a Számlát kérek rublikát!

Befizető típusa – Partner – Befizető …rákattintva megjelenik a saját név – Mentés

3.2) aki részben saját maga fizeti, részben munkahelye vagy más szervezet fizeti

a) Pénzügyek – Beállítások - Megosztás – Új felvétel – Félév kiválasztása – Érték típusánál (legördülő menüből kiválasztani) Százalék számszerű megadása (NEM az önköltség összege) – (saját részre szóló összeg átutalásos fizetési mód esetén be kell jelölni a Számlát kérek rublikát!) Befizető típusa – Partner – Befizető …rákattintva megjelenik a saját név – Mentés

b) ezután következik a Szervezet által fizetendő rész beállítása! (csak a 2.2 beállítása-ellenőrzése után)

Pénzügyek – Beállítások - Megosztás – Új felvétel – Félév kiválasztása – Érték típusánál (legördülő menüből kiválasztani) Százalék megadása – (a szervezet által fizetett összeg, be kell jelölni a Számlát kérek rublikát!) Befizető típusa – Szervezet – Befizető …rákattintva megjelenik a (a 2.2 pontban beállított/ellenőrzött) szervezet neve – Mentés

3.3) akinek teljes összegben munkahelye vagy más szervezet fizeti:

Pénzügyek – Beállítások - Megosztás – Új felvétel – Félév kiválasztása – Érték típusánál (legördülő menüből kiválasztani) Százalék számszerű megadása (NEM az önköltség összege!) – be kell jelölni a Számlát kérek rublikát! Befizető típusa – Szervezet – Befizető …rákattintva megjelenik a (a 2.2 pontban beállított/ellenőrzött) szervezet neve – Mentés

Fenti beállítások alapján kerülnek kiállításra a számla, melyet a hallgató értesítési címére postázunk.

 

   Diákhitellel történő fizetés

 

 

Diákhitel igénylése: https://www.diakhitel.hu/