Diákigazolvány


Információk a levelező tagozatos diákigazolvány felhasználhatóságáról : 
http://www.diakigazolvany.hu/


    Diákigazolvány érvényesítése

A diákigazolvány-matricáinak érvényessége az őszi félév után március 31-én, a tavaszi félév után október 31-én lejár. Az aktuális félévre szóló érvényesítő matrica a tanulmányi osztályon kérhető képzési napokon - ügyintézési időben. 
Diákigazolvány csak érvényesítő matricával használható.  Aktív félévre beiratkozott hallgatók számára érvényesítő matrica átvehető ügyintézési időben a NET fsz. 74-es irodában. (A diákigazolvány szükséges hozzá)


Új diákigazolvány igénylésének menete megtekinthető: Diákigazolvány

                                                           
 
Az állandó diákigazolvány igényléshez szükséges

   Diákigazolvány igénylésének menete


1) A HALLGATÓ elindítja az igénylést 
NEPTUN Tanulmányi Rendszeren keresztül:
(leírás a Neptun menüpont alatt) 

2) A HALLGATÓ Tanulmányi Osztályhoz eljuttatja a NEK azonosító lap fénymásolatát, egyúttal jelzi a Neptun rendszerben való igénylés megtörténtét (e-mail-en keresztül is lehet). 

3) Az INTÉZMÉNY ÜGYINTÉZŐJE ellenőrzi az igényléseket, jóváhagyja  és elindítja a diákigazolvány igénylését.

Azon hallgatók, akiknek diákigazolványa még nem készült el, a https://igenyles.diakigazolvany.hu oldalon tájékozódhatnak a benyújtott igénylésük státuszáról az igénylés nyomkövető felületen az oktatási azonosítójuk megadása után.

A diákigazolvány érvényesítése KÖTELEZŐ, ezért a HALLGATÓNAK a lakcímére kipostázott diákigazolványt be kell vinnie az oktatási intézménybe, ahol az ügyintéző félévenként érvényesítő matricával igazolja a hallgató kedvezményekre való jogosultságát.

    Ideiglenes diákigazolvány igényléseAz állandó diákigazolvány Neptun rendszerben történt igénylése után (leírás a Neptun menüpont alatt) a tanulmányi ügyintézőnél igényelhető ideiglenes igazolvány (igazolás), mely a kiállítástól 60 napig érvényes.
Az ügyintézés meggyorsítása érdekében az átvétel előtt pár nappal érdemes e-mal-ben megkérni az igazolást. 

 

    Állandó diákigazolvány igénylése folyamatábránAz alábbi képre kattintva pdf formátumban, nagyobb felbontásban is elérhető (és kinyomtatható) az elektronikus igénylés folyamatábrája.

EDIG folyamtabra_felsookt_hallgatok.jpg