Bejelentkezés

Képzés bemutatása

A pótjelentkezés a 2019-2021-es évfolyamba lezárult.

A következő mentálhigiénés lelkigondozó évfolyamunk 2021 szeptemberében indul.

A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézete együttműködve az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel és a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskolával akkreditált mentálhigiénés lelkigondozó szakirányú továbbképzést indított 2002-ben. A szakon az elmúlt 17 évben közel háromszázan végeztek. Az új évfolyam 2019 szeptemberében indul. 

A képzés vezetője: Dr. Török Gábor Pál egyetemi adjunktus

A felvétel kritériuma: főiskolai vagy egyetemi hitéleti (teológus, hittanár, vallástanár stb.) végzettség, egyházi ajánlás és személyes alkalmasság.

A képzés időtartama: 4 félév, 550 óra (havonta 2 nap, csütörtök (9.30-19.30) és péntek (8.00 - 17.00) valamint két intenzív képzési hét keretében. (első intenzív hét a II. szemeszter utáni nyáron; a második intenzív hét a III. és IV. szemeszter során választható időpontokban)  

A képzés célja: a lelkigondozók társadalom- és bölcsészettudományi továbbképzése, saját mentálhigiénéjük megerősítése és a kapcsolatteremtéshez szükséges készségek fejlesztése. A résztvevők az elméleti és gyakorlati stúdiumokon segítséget kapnak ahhoz, hogy jobban felismerjék és megértsék a segítségre szoruló emberek és csoportok problémáit, segíteni tudják őket lelki fejlődésük útján és döntéseik meghozatalában, támogassák őket erőforrásaik megtalálásában, valamint felkészültebben lássák el a közösségi vagy egyéni lelkigondozói feladatokat.

További információk kérhetőek: 

Dr. Török Gábor Pál; email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; tel: 06-20-6632389