Tanulmányi ügyintézés

 

Hétfő: nincs ügyintézés
Kedd: nincs ügyintétzés
Szerda: 9:00-15:30
Csütörtök: 9:00 – 15:30
Péntek: 9:00 – 14:00
           

Tanulmányi ügyek >>>

Bejelentkezés

A képzés bemutatása

  

A laktációs szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szakot a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézete hirdeti meg, együttműködésben a Szoptatásért Magyar Egyesülettel.

 

A képzés célja szülészeti és gyermekegészségügyi területen dolgozó orvosok, védőnők, szülésznők, gyermekszakápolók, humán segítő foglalkozású szakemberek speciális továbbképzése a laktációval, anyatejes táplálással kapcsolatos bármilyen probléma magas szintű ellátására, és a nemzetközi laktációs szaktanácsadói (IBCLC) vizsgára való sikeres felkészítés.

 

A Semmelweis Egyetem által kiállított 'Laktációs Szaktanácsadó' oklevél kiadásának feltétele a szakalapítási dokumentumban meghatározott követelmények maradéktalan teljesítése.

A szakirányú továbbképzésbe történő belépéshez előzményként elfogadott szakok: A társadalomtudományi, bölcsésztudományi, orvos- és egészségtudományi, valamint pedagógusképzés képzési területek alap- és mesterképzési szakjai, valamint az ezeknek megfelelő, a felsőoktatásról szóló 1993.évi LXXX. törvény szerinti szakok.

A képzésbe jelentkező nem orvos- és egészségtudomány képzési területen alap- vagy mesterképzési végzettséggel rendelkezők számára az orvos- és egészségtudományi alapismeretek elsajátítása a nemzetközi laktációs szaktanácsadó (IBCLC) vizsga feltételeként előírt mértékben kötelező, mely ismereteket legkésőbb a képzéssel párhuzamosan a második félév végéig kell teljesíteni. A képzés során ezek megszerzése biztosított.

 

További feltétel, hogy a jelentkező rendelkezzen 1000 óra igazolható klinikai tapasztalattal szoptató anya-gyerek párosok kísérése terén, mely kiváltható 500 óra nemzetközi laktációs szaktanácsadó mentorálása mellett történő gyakorlattal. Az órák megszerzése pótolható az abszolutórium megszerzésénél, de a felvételi során a tapasztalat megléte előnyt jelent.

 

A féléves vizsgák, gyakorlatok, ill. a nemzetközi vizsga sikeres teljesítéséhez arra van szükség, hogy a hallgató már a képzésre való jelentkezésekor nagy gyakorlattal rendelkezzen a korszerű szoptatási ismeretek szellemében végzett tanácsadás terén.

 

A képzés sikeres elvégzése lehetőséget ad segítő foglalkozásként laktációs szaktanácsadói szerepkör / feladatkör / munkakör betöltésére azon intézményekben, amelyek ezt igénylik, létrehozzák, illetve felkészít az anya-gyermek párossal foglalkozó bármilyen szakemberként a szoptatni kívánó anya hatékonyabb támogatására.