Tanulmányi ügyintézés

 

Hétfő: nincs ügyintézés
Kedd: nincs ügyintétzés
Szerda: 9:00-15:30
Csütörtök: 9:00 – 15:30
Péntek: 9:00 – 14:00
           

Tanulmányi ügyek >>>

Bejelentkezés

A képzés bemutatása

  

A laktációs szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szakot a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézete hirdeti meg, együttműködésben a Szoptatásért Magyar Egyesülettel.

 

A képzés célja szülészeti és gyermekegészségügyi területen dolgozó orvosok, védőnők, szülésznők, gyermekszakápolók, humán segítő foglalkozású szakemberek speciális továbbképzése a laktációval, anyatejes táplálással kapcsolatos bármilyen probléma magas szintű ellátására, és a nemzetközi laktációs szaktanácsadói (IBCLC) vizsgára való sikeres felkészítés.

 

A Semmelweis Egyetem által kiállított 'Laktációs Szaktanácsadó' oklevél kiadásának feltétele a szakalapítási dokumentumban meghatározott követelmények maradéktalan teljesítése. A szakirányú továbbképzésbe történő belépéshez előzményként elfogadott szakok: A társadalomtudományi, bölcsésztudományi, orvos- és egészségtudományi, valamint pedagógusképzés képzési területek alap- és mesterképzési szakjai, valamint az ezeknek megfelelő, a felsőoktatásról szóló 1993.évi LXXX. törvény szerinti szakok.

 

További feltétel, hogy a jelentkező rendelkezzen érvényes International Board Certified Lactation Consultant (IBCLC) képesítéssel, amely oklevél megszerzése a képzés harmadik félév szorgalmi időszakának végéig pótolható. Ha a jelentkező a képzéssel párhuzamosan szerzi meg az IBCLC képesítést, akkor a vizsga sikeres letételéhez a képzéshez kapcsolódóan elméleti és gyakorlati segítséget is kap.

 

A féléves vizsgák, gyakorlatok, ill. a nemzetközi vizsga sikeres teljesítéséhez arra van szükség, hogy a hallgató már a képzésre való jelentkezésekor nagy gyakorlattal rendelkezzen a korszerű szoptatási ismeretek szellemében végzett tanácsadás terén.

 

A képzés sikeres elvégzése lehetőséget ad segítő foglalkozásként laktációs szaktanácsadói szerepkör / feladatkör / munkakör betöltésére azon intézményekben, amelyek ezt igénylik, létrehozzák, illetve felkészít az anya-gyermek párossal foglalkozó bármilyen szakemberként a szoptatni kívánó anya hatékonyabb támogatására.